Nok en små skuffende uke for modellporteføljene til Aksjer&sånt. Den norske modellporteføljen falt 2,5% forrige uke og gjorde det dårligere enn hovedindeksen for andre uke på rad. Det til tross for at det ikke er noen oljerelaterte aksjer i porteføljen. Oljeprisen var ned nesten seks prosent forrige uke.

Elkem leverte noe bedre tall enn ventet i uka som gikk, men guidingen var såpass svak at i hvert fall analytikeren til Pareto Securities måtte kutte i sine estimater for 2019. Svak guiding til tross, Elkem ser lyspunkter i det kinesiske markedet. Etterspørselen er på vei opp i følge Elkem, men prisene er fremdeles lave.

Nedturen både for Elkem og det kinesiske solenergimarkedet som Elkem er så avhengige av har vært brutal, men solenergiindustrien vil komme tilbake uavhengig av om det er handelskrig eller ikke. Eksport av solcellepaneler fra Kina til USA ble i lagt toll i begynnelsen av fjoråret. Før handelskrigen begynte for fullt. På omtrent samme tid kuttet Kina i sine subsidier til fornybar energiindustrien. Industrien har derfor fått det både fra kinesiske og amerikanske myndigheter. Nå er det omsider priset inn i Elkemkursen.. Elkem blir derfor værende i modellporteføljen.

Resultatsesongen er i full gang. Det har så langt ikke slått veldig positivt ut hverken for modellporteføljene til Aksjer&sånt eller markedet. Det kan være et godt tegn på at prisingen allerede er i mest krevende laget når Microsoft var ned 1,5% forrige uke til tross for å levert strålende resultater torsdag kveld. Den globale modellporteføljen var ned 0,6%.