Hei kjære leser.

Lenge siden sist. De siste endringene jeg gjorde var å ta inn Subsea7 og Equinor. Ikke veldig bra.  Den siste aksjen inn i global portefølje har ikke akkurat gått bra den heller. Men totalt sett har begge modellporteføljer gjort det godt siden starten i 2019.

Skal man gjøre så mye i slike tider? Ikke nødvendigvis. og hvis du allikevel ikke har noen fornuftige planer om hva du burde gjøre så la være å følge med. På litt sikt går det helst godt. Har man flere aksjer, noen globale og noen norske i portefølje går det helst godt over tid.

Det er vanskelig å tro annet enn at vi er inne i nedgangstider også i aksjemarkedet nå. Den oppgangen som var, var en dead cat bounce og nå er vi på vei ned igjen. Aksjemarkedet har vært i en stigende trend lenge. den trenden er brutt. Fra nå av går det nedover, men det vil gå litt oppover innimellom. Ikke alt skal rett i kjelleren, det vil komme gode dager så for den kortsiktige investor som følger godt med kan dette være et marked hvor det er mulig å tjene penger

Det er alltid noen selskaper som kan ha positiv utvikling også i nedgangstider. Selskapene i porteføljene som var i fin trend før dette skjedde har stort sett beholdt den fine trenden. men taperaksjene som ble tatt inn i varmen har virkelig vist seg å være nettopp det, taperaksjer.

Jeg har stort sett skrevet negative kommentarer om oljeprisen i denne bloggen. Det er det slutt på for denne gang. De siste par årene har etterspørselen vært flat og samtidig har tilbudet av olje økt.  Nå går vi antageligvis inn i en  periode med fallende tilbud og stigende etterspørsel. Det gir økte priser enkelt og greit. Selvom det selvsagt må sies at det kan ta tid før etterspørselen tar av og kommer tilbake til normale nivåer.

i tillegg så har vi selvsagt det med fornybar energi og overgang fra fossile til fornybare ressurser. Men nå kan den faktoren bli litt svakere. ikke sikkert folk flest  og dermed politikere er like opptatt av klima nå som det er nedgangstider. Nå blir det muligens fullt fokus på sysselsetting på kort sikt,og ikke klima og sysselsetting på lang sikt. Personlig mener jeg vi ikke må glemme klima, og ikke gi spesialbehandling til oljenæringen. Den får klare seg som best den kan.