Norge

Etter et par halvdårlige uker gikk det svært godt for den for den norske modellporteføljen sist uke. Modellporteføljen steg 3,5% forrige uke, mens hovedindeksen steg 0,7%. For året er porteføljen nå opp 29,7% mot 8,7 for hovedindeksen på Oslo Børs.

Beste aksje var Elkem. Den foregående ukens store taper. Elkem steg 15%. Ting kan tyde på at solenergimarkedet i Kina er på bedringens vei. Det kan derfor godt være at Elkem blir en vinneraksje også i ukene som kommer.

Nest beste aksje forrige uke var Schibsted som steg 5%. Schibsted leverte solid vekst i tråd med forventningene for et par uker siden. Aksjen har gått bra i etterkant etter å ha vært svak i forkant av resultatene.

Globalt

Den globale modellporteføljen gjorde det også bra. Den steg 2,7% og er nå opp 17,2% for året. Verdensindeksen steg 2,4% forrige uke og er opp 16,8% for året. krona svekket seg med 1,6% mot dollaren i en uke hvor oljeprisen steg med 0,6%.

Beste aksje var Microsoft med en oppgang på drøye fem prosent i norske kroner. Microsoft fikk dårlig betalt uken de la frem gode tall. Microsoft er opp 32% etter at den kom i modellporteføljen 18. februar i år.

Dårligste aksje ble det russiske teknologi/søkemotorselskapet Yandex som presenterte kvartalstall på fredag. Yandex falt i forkant av tallene, for å så stige med i overkant av åtte prosent rett etter at resultatene ble lagt frem på fredag. I løpet av kvelden falt aksjen fra pluss åtte prosent ved åpning til minus drøye fire ved stengning. Årsaken til fallet var at håpet om Yandex i tillegg til å være en russisk Google også skal bli en russisk Amazon fikk seg et skudd for baugen. Yandex inngikk i fjor et samarbeide med  Sberbank om å starte et russisk Amazon. Sberbank har lenge vært aksjonær i Yandex og forsøkte i fjor å kjøpe majoritetskontroll i selskapet. Nå har Sberbank også investert i et nytt handelsselskap sammen med Yandex konkurrent mail.ru. Det var nyheter omkring dette samarbeidet som fikk Yandex aksjen til å gå fra pluss til minus på fredag. Oljefondet eier 1,98% av aksjene i Yandex.