Markedet

Amerikanske børser hadde en god uke etter at Powell i den amerikanske sentralbanken sementerte forventningene om rentekutt fremover med å uttale at “Economic momentum appears to have slowed in some major foreign economies, and that weakness could affect the US economy».

Som en følge av talen tilk Powell sank korte renter i forrige uke, mens lange steg. Det vil si en bevegelse mot en mer normal rentekurve. S&P 500 indeksen steg 0,8%, mens verdens indeksen var opp 0,2%. Oslo Børs og Emerging Markets var ned henholdsvis 0,5 og 0,2 prosent. Oljeprisen steg 3,8%.

Norsk portefølje

Både Evry og Orkla leverte resultater i forrige uke. Begge ble straffet på børsen etter tallene. Orkla sine tall var ikke så ille. Totalt sett leverte Orkla et greit første halvår, men de sliter noe med Orkla Health.

Evry tallene var noe verre. Evry hadde en negativ organisk vekst på 3,4% i første halvår. Det er derfor godt mulig at Evry snart ryker ut av porteføljen. Evry falt 6,7% forrige uke. Forrige nye aksje i porteføljen Schibsted hadde en tøff start og var ned nesten fem prosent.

Enslige lyspunkter var BW LPG og Grieg Seafood med en oppgang på 2,9 og 3,7 prosent. Totalt var den norske modellporteføljen ned 1,9 prosent. Så langt i år er porteføljen opp 28,7%. Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 10,3% i 2019.

Global portefølje

Den globale modellporteføljen klarte seg bedre enn den norske i forrige uke etter en oppgang på et kvart prosent. Så langt i år er den opp 15,1%. Verdensindeksen er opp 14,8% i samme periode. Beste aksje sist uke var nykommer Yandex med en oppgang på 3,2%. Svakeste aksje var medisinprodusent Gilead som falt 3,3 prosent.