Oslo Børs gikk opp 3,2% i forrige, den er opp 8,6% for året og er ned tre prosent siste år. Verdensindeksen var opp 0,9% forrige uke. Den er 18% i pluss så langt i år og opp 9 prosent siste år,

Den norske modellporteføljen steg 2,8% sist uke og er opp 32,4% så langt i år.

Endring norsk modellportefølje:

Grieg Seafood ryker ut av porteføljen og erstattes med Tomra. Grieg Seafood ryker ut fordi selskapet ligger an til en langt svakere inntjening i år og neste år enn hva som var forventet før selskapet la frem tall for andre kvartal. Tomra kommer inn fordi aksjen har falt med i overkant av ti prosent etter at selskapet la frem solide tall for andre kvartal.

Den globale modellporteføljen steg 1,1% forrige til tross for en kronestyrkelse på en prosent. Den er nå opp 18% for året. Post Holding hadde en sterk uke og var opp fem prosent. Økte inntjeningsestimater, etter at de først ble barbert etter skuffende kvartalstall, kan være noe av forklaringen. Ingen av aksjene i modellporteføljen gikk i minus i lokal valuta forrige uke!

Faste lesere av denne bloggen vil kjenne igjen trikoten på bildet som en av Lululemon sine. Klesprodusenten leverte strålende resultater i forrige uke. Aksjen er nå over 200 dollar. Den ble desverre tatt ut for et par måneder siden på i overkant av 170 dollar.

Endring global modell portefølje:

Citigroup går ut .Leketøy- og spillprodusenten Hasbro kommer inn.