Svak uke på børsene

av | 18. november 2018 | Internasjonale aksjer, Norske aksjer

De fleste børsene gjorde det svakt forrige uke. Oslo falt 1,6% fortsatt preget av svake oljepriser, men denne uke bidro også lavere laksepriser og fall i urea prisene negativt.

I USA falt teknologiaksjer på svake resultater fra Lumentum Holdings og Nvidia. Aksjer som Apple og Amazon falt henholdsvis 5,4% og 7,0% for uken.

I Asia var Japan ned på linje med de europeiske børsene, mens Kina børsene gjorde det bedre. Det har kommet positive signaler fra det hvite hus om de kommende samtalene mellom Trump og Kinas president Xi Jiping.

Stockholmsbørsen falt 1,6%. Fortsatt er industriaksjene svake. Også i Frankrike og Tyskland fortsetter den negative utviklingen. Børsen i Frankfurt er ned over 12% i år.

Langrentene i USA falt noe tilbake siste uke. 10 åringen sluttet på 3,07 etter å ha vært over 3,20.

Oljeprisen fortsetter den svake utviklingen. Siste uke var de amerikanske oljelagrene opp 10 millioner fat. Dette er åttende uke på rad med lagerbygging noe som bidrar til å øke bekymringen for oljemarkedet. Basert på siste pris er nå oljeprisen uendret for året. I slutten av uken styrket oljeprisen seg noe på forventninger om at Opec vil kutte produksjonen.

I motsatt retning gikk naturgassprisen Henry Hub i USA på forventinger om kaldt vær og lave lagre.

Se vedlegg med oversikt over kursutvikling og prising av de viktigste aksjene

http://aksjerogsaant.no/wp-content/uploads/2018/11/Ukerapport-November-17-2018.pdf

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.