Hei!

Siste aksje inn Pexip har ikke gått veldig bra, selvom jeg kanskje er litt utålmodig så tar jeg den ut av den norske modellporteføljen. Den har ikke gått veldig dårlig heller, inn på 80, og ut på 80,6 etter å ha vært solid i pluss tidligere. Frem og tilbake, og like langt Som jeg sa da jeg tok den inn så gikk jeg bort i fra prinsippene om at selskapene som inngår i porteføljen skal ha en viss historie på børsen.

Jeg avviker fra det nok en gang og tar inn Play Magnus. Med over 600 millioner sjakkspillere er markedet for Play Magnus stort. Det er vanskelig å prise den type selskaper. Uten sammenlikning forøvrig minner jeg om at også Facebook hadde en dårlig periode da den kom på børs. Den falt godt under introduksjonskurs hvis jeg ikke husker feil. Så det kan skje. Play Magnus ble introdusert på 21 kroner. Nå er den på 17,3.

Ellers så suser bærekraft videre. Bærekraftige løsninger har kommet for å bli, men hvilke selskaper som kan være på å løse utfordringene er vanskelig å si faktisk. Et bærekraftig fond er derfor ikke dumt. Storebrand sine er både billige og bra! Selv har jeg både Storebrand ESG Plus, Storebrand Global Solutions og Storebrand Fornybar energi.

Modellporteføljene er oppdatert. 55% opp for den globale siden 1.1.2019 og 63% opp for den norske. Det har vært en utjevning i det siste etter at den norske en periode gjorde det langt bedre enn den globale. Det er en helt klar filosofi og metode som ligger til grunn for aksjeutvelgelsen.  Synes det funker ganske bra. Send meg en mail dersom du vil vite mer:-).

Når jeg ikke skriver noe her, jobber jeg for KÅKÅ. Nå er det snart tid for økonomifestivalen KÅKÅnomics som jeg er med på å arrangere. Kom dit, se på et arrangement, delta i debatten og slå gjerne av en prat med meg:-)