Oslo Børs svakt i minus

Oslo Børs endte ned 0,11% i dag etter at de fleste europeiske børsen falt 0,5-1,0%, mens de tre viktigste indeksene i USA åpner minus 0,5 – 1,0%.

Oljeprisen faller på lagerbygging i USA. Tall fra det amerikanske energidepartementet viser at oljelagrene forrige uke økte med 6,5 millioner fat mot ventet 2,2. Dette er overraskende etter at tall fra American Petroleum Institutt i går viste et trekk i lagrene. Oljeprisen faller derfor noe tilbake og Brent har nå kommet under 80 dollar fatet

Aksjer i fokus:

NOD eller Nordic Semiconductor falt ca 9% på Oslo Børs. Selskapet leverte noe bedre resultater enn ventet for 3. kvartal i dag, men sammensetningen og guidingen var skuffende. Bluetooth inntektene i andre halvår ventes å vokse mindre enn tidligere antatt på grunn av redusert ordre fra en viktig kinesisk kunde. De siste estimatene tilsa at selskapets resultater for i år skulle ende på nivå med 2011, men nå er det sannsynlig at tallene vil bli lavere. For 2019 og 2020 forventes en betydelig vekst knyttet til bluetooth og etterhvert også inntekter fra et system for IoT via mobilnettet.

Norwegian, som fikk juling i går etter at aksjen ble nedgradert på grunn av emisjonsfrykt korrigerer opp igjen med 6,4%.

Tørrlastrederiet Golden Ocean er ned 2,5% etter at Baltic Dry Index rapporteres minus 1,5% for uken.

I det amerikanske markedet er IBM -7,5% etter at inntektene for kvartalet var ned 2% sammenlignet med fjoråret. EPS på 3,42 USD var noe bedre enn ventet, mens tydeligvis vektlegges de fallende inntektene større vekt.

Selskaper eksponert mot boligmarkedet faller etter lavere enn ventede tall på salg av nye boliger og nedgradering fra Credit Suisse. Både Home Depot og Lowes er ned mer enn 4% i tidlig handel.

Netflix som kom med gode tall og en sterk økning i antall abonnementer stiger 6% i forhold til gårsdagens sluttkurs, men aksjen ble handlet høyere i gårsdagens ettermarked.

Lam Research som også kom med gode tall og god guiding etter børs i går stiger med 1,7%, men i likhet med Netflix ble også denne aksjen handlet høyere i gårsdagens ettermarked

 

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.