Oslo Børs i dag

 Dagens viktigste børsnyheter:

Svak nedgang på Oslo Børs. Hovedindeksen ned 0,3%.

Septemberrapport fra det amerikanske arbeidsdepartementet i fokus. Rapporten kom ut relativt nøytralt for aksje- og rentemarkedene med lavere lønns- og sysselsettingsvekst enn ventet, og med en arbeidsledighet som ventet på 3,7%.

De amerikanske børsindeksene var stort sett uendret ved stengning på Oslo Børs, mens toneangivende europeiske børser var omtrent prosenten ned.

Aksjer i fokus:

Aker BP: Falt 2,3 % etter å kommet med produksjonsoppdatering. Selskapet produserte 150 600 fat olje pr dag, ned fra 157 800 pr dag i 2. kvartal. Produksjonen var 4% svakere enn konsensus i markedet i følge Pareto Securities. Meglerhuset nedjusterte sine forventninger til Aker BPs årlige produksjon med 2% etter oppdateringen.

Norsk Hydro: Var opp 4,1% etter intervju med adm. dir i selskapet i dagens Finansavis. Her uttalte Brandtzæg at produksjonen på produksjonsanlegget Alunorte i Brasil burde være i gang igjen før sommeren.

Norwegian: Var på 273,9 kroner 3. september.  Falt fra 213,7 til 207,5 i dag. Et fall på henholdsvis 24,2 og 2,9%. Siden midten av august har oljeprisen gått opp med omtrent 20%. Økt oljepris er negativt for Norwegian. Fallende oljepris vil være positivt. Du kan lese en kort kommentar om oljeprisen her i vår ukentlige makrorapport.

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.