Sommeren er snart over. Det har snart gått et halvt år siden Koronaviruset virkelig ble satt på dagsorden på verdens børser. Oslo Børs er fremdeles 10 prosent lavere enn den var før Koronaviruset fikk markedet til å falle kraftig i mars. Det amerikanske markedet har omtrent tatt tilbake alt tapt terreng siden den gang.

Pexip er ny aksje i den norske porteføljen. Den har hatt en god start. Inngangskurs var 80 kr. I går stengte den på 85. Pexip erstattet Schibsted. Schibsted ble solgt for 220. Den er nå over 230.

Pexip har ikke vært børsnotert lenge og har egentlig for kort historikk på Oslo Børs til å bli vurdert for modellporteføljen. Men jeg gjorde et unntak denne gang. Det er vanligvis et krav til aksjene i modellporteføljene at de skal være i en langsiktig positiv trend. Nye aksjer kommer gjerne inn når de har et kortsiktig fall innenfor den langsiktige positive trenden. Pexip hadde i hvert fall falt mye i det korte bildet etter en en vanvittig start på børsen.

I den globale porteføljen gikk Microsoft ut for 201 dollar. Aksjen har selvsagt steget videre og er nå på ca 213 dollar. Ny aksje i porteføljen er Deckers Outdoor Corp. Det selskapet produserer blant annet joggeskoene til Therese Johaug.

Jeg gjør ingen endringer denne gang.