Oslo Børs fosser videre

18. juni 2018 | Norske aksjer

Oslo Børs har hittil i år steget med over 9% og er opp over 2% i juni. En årsak til den gode utviklingen i år er økte oljepriser og fortsatt meget høye laksepriser.

I denne måneden bidrar DNB positivt med en oppgang på over 8% etter en svak mai måned. I slutten av mai falt DNB sammen med europeiske bankaksjer i forbindelse med politisk uro i Italia.

To andre aksjer som har gjort det bra er Schibsted og Kongsberg Gruppen som er opp henholdsvis 13% og 10%. Schibsted har i de to foregående kvartalene levert resultater under forventningene og ved begge anledningene har aksjen falt betydelig. Aksjen har nå steget mer enn 20% siden bunnen i mai og er høyere enn før resultatene både for 4. kvartal og 1. kvartal.

Etter å ha falt fra over 200 kroner ned til 170 kroner i forbindelse med skuffende 1. kvartalstall har også KOG tatt igjen mye av det tapte og er nå på ca 190 kroner.

Kanskje mesteparten av potensialet i disse aksjene er tatt ut på kort sikt. Schibsted, som alltid prises på svært høye multipler prises på 45 x forventet 2018 inntjening, mens PE 2018 for KOG er på 25.

Andre konsumaksjer har gjort det svakere. XXL er ned med nærmere 8%, mens Europris og KID som vi finner attraktive også har hatt en svak måned med nedgang på henholdsvis 3,1 og 4,6%.

Etter en sterk utvikling tidligere i år falt Selvaag Boligmer enn 9% etter at det ble kjent at toppsjefen Bård Schumann måtte gå av. Det er fortsatt ikke helt klarert hva årsaken til avgangen er og det er frykt for at det kan komme noe negativt for eksempel ved neste kvartalsrapport.

Veidekke har falt mer enn 7% i denne måneden. Selskapet rapportere i forrige uke nedskrivninger på 550 millioner kroner knyttet til prosjekter innen samferdselssektoren.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.