Det ser egentlig mørkt ut for aksjer med stigende inflasjon og rente, men det vel alltid være noen selskaper som klarer seg bra og de forsøker jeg å finne her.

Porteføljen har gjort det godt i det siste og er nå opp 123% siden starten i 2019.

Sist byttet vi ut Kahoot med Aker Horizons. Ikke to vinner aksjer akkurat, må prøve å holde meg unna slike framover; men Aker H har i hvert fall ikke gjort det noe dårligere enn Kahoot.

De nest siste endringene som ble gjort i modellporteføljen vår var endel bedre. Subsea 7, BW Offshore og Tomra  gikk ut, og Equinor, Norske Skog og Norsk Hydro kom inn. Spesielt Equinor har vært sterk. Nesten 80% opp på ca ni måneder er rått på et så stort selskap. Les om hvorfor råvareaksjer har gått så bra her: https://aksjerogsaant.no/norske-aksjer/totalt-endret-marked/. Krigen i Ukraina har forsterket trenden.

Denne gang ryker Borregaard ut etter 87,9% avkastning over 2 år. Borregaard er faktisk ikke spesielt dyr lengre og det er forventet god inntjeningsvekst både fra i fjor til i år og fra i år til neste år. Omsetningsveksten fra 2022 til 2023 forventes ikke å være all verden riktignok, og kanskje er det derfor kursutviklingen har begynt å dabbe av. Det er hovedgrunnen til at aksjen går ut av porteføljen. Den langsiktige kursutviklingen er ikke positiv lengre.

Det er lettere å forklare hvorfor Kid skal ut. Med økt rente og økte strømpriser blir det mindre penger igjen til å kjøpe dill dall på Kid. Derfor er den positive utviklingen for aksjen over for denne gang, men her skal det sies at jeg er sent ute.

Inn kommer Frontline. Olje må fraktes over lengre avstander. Det er positivt for Frontline. Det er også positivt at Frontline er blitt et mye større selskap med mer markedsmakt.

Siste aksje inn er Everfuel. Det er nesten ikke omsetning i selskapet, men det skal komme. Det har nylig vært et innsidekjøp, og aksjen er av de nye grønne aksjene med mest solid kursutvikling i det siste. Det har vært et blodbad og i sektoren, med Everfuel som et hederlig unntak i det siste. Kursutviklingen sammen med innsidekjøpet får meg til å tro at selskapet er på rett vei. Snart skal selskapet starte opp flere nye hydrogenstasjoner i Danmark. Selskapet blir svært spennende å følge fremover.