Hva du må vite før Oslo Børs åpner

Det falt i USA etter stengning på Oslo Børs. Også fall i østen i natt og morgentimene (med unntak av India).

Kinesiske investorer tilbake fra ferie reagerte på lange renter  som har gått opp, og aksjekurser  som har falt i USA med å selge aksjer. Shanghaibørsen er ned 3,6%. Kinesiske myndigheter kutter reservekravene for bankene med 100 basispunkter fra 15. oktober. Dette gjør de for å gjøre bankene mer likvide og styrke økonomien. Stengt i Tokyo.

Brasil stemte for «tropiske» Trump i går. Jair Bolsonaro vant første runde i det brasilianske valget.

Viktigste ting på makrofronten denne uken er konjunkturrapport fra IMF på tirsdag og inflasjonstall fra USA på torsdag

Flere selskapsspesifikke nyheter før åpning:

Kid:  Omsatte for 368,1 millioner kroner i 3, kvartal. En oppgang på 7,1% i forhold til samme periode i fjor. Nettsalget doblet seg i forhold til i fjor. Uten at de oppga konkrete tall for nettsalget, men det er nok ikke veldig stort. Dersom ikke butikksalget var ned i forhold til fjoråret kan ikke nettsalget ha utgjort mer enn i underkant av 10 mnok i 3. kvartal 2017 og snaue 20 mnok i 3. kvartal siden omsetningsveksten totalt utgjorde 19,36 millioner kroner. Det vil si at netthandel (gitt at Kid ikke har negativ utvikling i butikksalget) maks utgjør 5-6%  av total omsetning i kvartalet.

Spectrum:  Basert på foreløpige tall oppdaterer selskapet markedet om gode tredje kvartalstall i forkant av selskapets resultatslipp 26. oktober. Spectrum melder om nær dobling av både bunn- og topplinje.

TGS: Rapporterer foreløpige salgstall for tredje kvartal i dag morges . Selskapet omsatte i følge disse for 35% mer av de gjorde i tredje kvartal i 2017. De foreløpige tallene viser et kvartalsvis fall på 22% og er ca 8% lavere enn konsensus i markedet i følge DNB Markets. Fredag kveld kom det melding om 90 mnok i bot til TGS for skatteuregelmessigheter i 2009.

Fjordkraft: Med markedsoppdatering om nye strøm- og mobilkunder. Selskapet hadde 15% flere strømlevereanser i 3. kvartal 2018 enn i tilsvarende periode i fjor. Fjordkraft økte antall mobilkunder med 5% i forhold til 2. kvartal og har nå 60 000 mobilkunder.

NHY:  Sent fredag kom en melding om at brasilianske myndigheter ga grønt lys til bruk av en ny filterteknologi som vil kunne forlenge levetiden til et deponi. Dette betyr at Hydro relativt raskt kan komme opp i halv produksjonskapasitet. Noe som trolig vil løfte kursen mandag. (Fra ukesrapporten vår)

 

Blogglistenhits

 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.