Hva du må vite før børsen åpner

Dow Jones falt 0,21%, S&P 500 – 0,14%, Nasdaq +0,03%. Industrirelaterte aksjer som Dow  DuPont -3,67%, United Technologies -2.66% og Caterpillar -2.54% gjorde det svakt. En årsak er at selskapet PPG meldte at de ikke ville nå resultatene for de neste kvartalene. Detaljhandelsselskapet Walmart var opp 2,52% etter at Deutsche Bank oppgraderte aksjen.

De asiatiske markedene er i morgentimene bare marginalt opp Nikkei 0,2% og Shanghai nesten uendret. Oljeprisen er svakt ned til i underkant av 85 dollar fatet for Brent Oljen.

SSB melder for øvrig at kjerne inflasjonen var opp 1,9% sammenlignet med september i fjor mot ventet 1,8%. KPI steg på årsbasis med 3,4% mot ventet 3,2%. Spesielt økte El-priser bidro til økningen og med tanke på utviklingen den siste måneden bør dette komme ned i oktober. Kronen styrker seg mot Euro som følge av disse tallene.

Aksjer i fokus

Ellers er det verdt å merke seg at aksjene i Ensco fosser videre fremover etter meldingen om fusjonen med Rowan kom på mandag. Aksjen endte på 9,41 USD opp hele 7,1%. Tidlig i september var aksjen så lavt som 6,5 USD.

I Norge vil vi kanskje se at denne utviklingen smitter videre på aksjer som for eksempel Borr Drilling, Odfjell Drilling og Seadrill.

Ellers fortsetter Subsea 7 å melde om nye kontrakter. Denne gangen er det en «sizeable EPCI» kontrakt offshore Ghana. Noe som impliserer en størrelse på 50-150 millioner dollar. Kursen i selskapet har utviklet seg noe skuffende i forhold til andre oljeserviceselskaper. Spesielt med tanke på at den er blitt fremhevet av flere meglerhus og investorer som en favoritt.

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.