Hva du må vite før børsen åpner

Som vanlig i det siste var det blandet utvikling på børsene i USA i går. Dow Jones klatret 250 poeng fra bunn og endte i pluss. Teknologi med alt fra minnebrikkeprodusenter, software og sosialmedia aksjer var ned. Mens utbytteaksjer var i vinden. Med renter på vei opp er det endelig snakk om et skifte i markedet? Et skifte fra høyt prisete teknologiaksjer? Nå kan amerikanerne få nesten 3% rente på to-årige statsobligasjoner.  Eller kjøpe aksjer i solide selskaper som gir omtrent det samme i utbytte. Indeksen for stabile konsumaksjer var opp 1,3%. Mot omtrent 0 for S&P 500. 

IMF: 

IMF er ute med årets andre og siste World Economic Outlook. Her blir som ventet veksten i verden nedjustert som følge av handelskrigen. Finansmarkedene har til gode å ta innover seg den økte risikoen for redusert vekst i følge IMF.

Trumps politikk kan være ødeleggende for USA spesielt, men også for verdensøkonomien.

De kritiserer Trump for med-syklisk politikk og sier at handelskrig bør avsluttes og skattekutt fjernes. Hvis ikke kan det føre til redusert vekst både på kort og lang sikt. Spesielt USA vil ha mye å tape i følge IMF. Fortsetter de som nå kan langsiktig vekstrate reduseres med en prosent i USA og 0,5% i verden

Vekstprognosene reduseres uansett lite, fra 3,9 til 3,7% for verden både for 18 og 19. For USA kuttes prognosene fra 2,7 til 2,5% for neste år.

Aksjer i fokus før åpning:

NHY: Ikke vanlig at et norsk selskap preger de amerikanske børsene, men kanskje gjorde Hydro det i går. Aluminiumsaksjer var ned 5,5%, og var med det svakeste sektor. Aluminiumsprisen var ned 2,35%. Det hadde sikkert en sammenheng med at aluminiumsproduksjonen ved Alunorte snart skulle i gang igjen. Kl tre i natt sendte også Hydro melding om at de har fått klarsignal til å starte opp produksjonen igjen. Hydro gikk opp i forkant av meldingen og skal nok følge sektoren ned i dag. 

DNO:

Produksjonen på Peshkabirfeltet har nådd 50 000 fat fortere enn ventet og billigere enn ventet.

LerøyRedusert produksjon i forhold til fjoråret for Lerøy. Vi kommer tilbake med ytterligere kommentarer

 

 

 

 

 

 

 

Blogglistenhits

 

 

 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.