Hva du må vite før børsen åpner

Det falt i USA i går. De store teknologinavnene dro med seg markedet ned. Apple falt mest av FAANG aksjene. Netflix droppet 1,9% i forkant av dagens tall. Det kan bli tøft for Netflix å forsvare prisingen i et kravstort marked. Utbytterelaterte aksjer var igjen sterkest, men med en børs som bytter ledersektor annen hver dag blir det for retningsløst.

MAKRO

Inflasjonen stiger i Kina. Den ble som ventet 2,5% i September, opp fra 2,3% i august.  Prisen på mat stiger mest. De har også lagt tariffer på mat importert i fra USA, så ingen overraskelse at den blir dyrere. Den kinesiske yuan har også svekket seg omtrent 10% siste halvår, og spesielt siste måned. Det hjelper for eksporten, men kan fort lede til inflasjon.

Italia har levert inn et heller urealistisk budsjettforslag til Brüssel.

Positive toner fra Macron og May før dagens Brexitmøte.

OLJE

Flat oljepris. Ingen regner med noe bråk mellom Trump og vennene hans i Saudi-Arabia. Saudi-Arabia er gode kunder av Trump. Sheikene bor på hotellene hans, og har kjøpt båt av han. Skulle det være grunn til å straffe Saudi-Arabia kan uansett kongressen gripe inn som de gjorde i forhold til Russland.  Sanksjonene mot Russland er vedtatt ved lov, og presidentens påvirkningskraft er redusert. Det samme kan eventuelt bli aktuelt i forhold til Saudi-Arabia.

Aksjer i fokus før åpning:

Bank2: 

Emisjon på 50 millioner i den OTC noterte banken med den gamle Vålerenga redningsmann Nordbrekken som gründer og største eier.

 

 

 

 

 

 

Blogglistenhits

 

 

 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.