Hva du må vite før børsen åpner

Dow Jones falt 3,1%, S&P 500 – 3,3%, Nasdaq -4,1%. Oljeservice, konsum og teknologi er de sektorene som faller mest.  Årsaken til fallet forklares med frykt for økt inflasjon og handelskrigen mellom USA og Kina.

De asiatiske markedene er i morgentimene kraftig ned og Shanghai faller nesten 5% og Nikkei i overkant av 4%. Oljeprisen er også betydelig ned som følge av at oljelagrene i USA økte mer enn ventet i går.

Aksjer i fokus

Oljeservice indeksen er ned hele 5,6% i USA. Riggaksjer som Ensco, Diamond, Transocean og Noble er alle ned 7-8%. Også betydelig fall for oljeselskaper med Anadarko -3,7% og Chevron 3,3%.

Alle 30 selskapene i Dow Jones var ned. Apple falt 4,6%, Microsoft 5,4%, Nike 6,8%.

I Norge melder i morgentimene Gjensidige om ekstra avsetninger på 160 millioner kroner/NOK 0,3 per aksje i 3.kvartal. Dette dreier seg om utgifter til noe nedbemanning samt kostnader knyttet til ødelagte landbruksavlinger.

Det svake markedet skremte tydeligvis ikke Fredriksen og Flex LNG til å benytte anledningen til å hente 300 millioner USD til bygging av fem LNG nybygg. Aksjekursen i Flex LNG er opp fra omkring 11 NOK i august til en emisjonskurs på 14,25 NOK.

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.