God stemning på børsen

Oslo Børs stiger mer enn 1% i dag inspirert av internasjonale markeder. Japan endte over 1% pluss i morges. I Europa er Sverige, Tyskland og Frankrike opp over prosenten. I USA åpner både Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq også i pluss med ca en prosent.

Det skader heller ikke at banker som Morgan Stanley og Goldman Sachs før børs i USA har rapportert bedre enn ventede kvartalsresultater. Helse og farmasiselskapet Johnson & Johnson leverer også gode tall.

På den negative siden er det at Walmart guider ned 2019 inntjeningen på grunn av et oppkjøp. Oljeprisen er tilnærmet uendret på i overkant av 80 dollar

Aksjer i fokus:

NEL som leverer stasjoner som lager hydrogen av vann og strøm som direkte kan brukes i hydrogenbiler steg i dag til 4,56 NOK. En oppgang på 6,5%. Aksjen er hittil i år opp ca 50%. Mesteparten av økningen har skjedd den siste måneden. I slutten av forrige måned vant selskapet en såkalt kraft til gass kontrakt i Australia. Selskapet er også med på et prosjekt som nylig har fått tilskudd fra EU til utvikling av hydrogenbusser

Flex LNG stiger over 7% etter positive anbefalinger fra flere meglerhus som DNB, Pareto og Danske. Selskapet gjennomførte en emisjon på 300 millioner dollar i forrige uke etter å bestilt fem nye LNG tankere. Fredriksen, som er storaksjonær, tegnet seg for over 1/3 av emisjonen. Inkludert nybygg vil selskapet har 13 LNG tankere. Dette er et segment som nyter godt av økt etterspørsel av gass fra Kina og dermed økt behov for gasstransport.

Norwegian faller på økt emisjonsfrykt. Danske tar ned target fra 350 kroner til 150 kroner av flere årsaker. De tror at sjansen er redusert for bud fra IAG og at økte oljepriser svekker resultat og balanse slik at sannsynligheten for en ny emisjon er stor.

 

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.