Før børs: PGS og Yara med skuffende tall

S&P 500 -0,03%, Nasdaq -0,04% og Dow Jones -0,36% falt alle svakt ned i går. Alt til hjemmet butikkjeden Home Depot falt -4,3% på et svakere boligmarked, mens den gamle IT kjempen IBM falt -7,6% etter skuffende resultater. Begge bidro vesentlig ned for Dow Jones.  I de asiatiske markedene er Japan i øyeblikket -0,6% og Shanghai Indeksen -2,1%.

Oljeprisen har falt til under 80 dollar fatet etter at oljelagrene i USA økte mer enn ventet i går. Yara og PGS leverer svakere enn ventet resultater. Atea guider negativt for 4. kvartal. Det er nok duket for en nedgang på Oslo Børs i dag.

Aksjer i fokus

Yara leverte EPS for kvartalet på 0,36 dollar vs 0,33 i fjorårets 3. kvartal. EPS justert for engangseffekter var 0,57 dollar mot ventet et resultat på 0,61 dollar per aksje. Inntektene på 3 547 millioner dollar var bedre enn ventet på 3 512. EBITDA på 402 millioner dollar var i overkant av 10% svakere enn ventet.

PGS kom også med dårligere resultater enn ventet. EBITDA ble på 133 millioner dollar mot 109 i 3. kvartal i fjor. Det var ventet en EBITDA på 158 millioner dollar. EBIT ble negativt med 3 millioner dollar mot ventet +25. Selskapet sier samtidig at markedet bedrer seg og at det er utsikter til mer salg fra biblioteket i neste kvartal og at også kontraktsmarkedet er i bedring.

Hydro konkurrent Alcoa rapporterte tall etter børs i USA i går og var opp i overkant av 3% i ettermarkedet. EPS ble på 63 cent mot ventet 30 cent. Samtidig viser tallene noe lavere sluttpriser for aluminium og noe høyere alumina kostnader. I tillegg nedjusterer selskapet prognosene for global aluminiums etterspørsel på grunn av handelskrigen.

IT selskapet Atea rapporterte en EBITDA for 3. kvartal på 249 millioner kroner mot ventet 251. Selskapet guider et svakt resultat for virksomheten i Danmark for 4. kvartal. Estimatene ventes å komme ned på dette og aksjen ventes å være svak i dag

 

 

 

 

 

 

  Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.