Før åpning: USA og oljepris opp, Asia ned

 

Resultatsesongen i USA startet fredag. Inntjeningen er i snitt ventet med å stige 20% sammenliknet tredje kvartal i fjor. Forventingene ble delvis innfridd fra start da 3 store banker kom med tall på fredag. Finanssektoren var allikevel kun opp 0,1% på fredag mot markedets generelle oppgang på over prosenten. Energiaksjer gjorde det heller ikke spesielt godt. It- aksjer og konsumaksjer gjorde det best. Ting var med det tilbake til normalen på fredag. Så får vi se hvor lenge det varer. Bob Prince i Bridgewater, et stort amerikansk forvaltningsselskap mener markedet har falt med god grunn. Han mener aksjer faller fordi investorer har realisert at veksten i økonomien og selskapenes inntjening er i ferd med å reduseres på grunn av stigende renter og avtakende effekt av skattekutt.

Asia:

Faller med Japan i førersetet på handelskrig og økte renter i USA. Nesten 2% ned i Japan. Ned over prosenten også i Kina, men kun ned 0,3% i India. Viktige bnp veksttall i Kina offentliggjøres etter markedets stengning. 

Oljeprisen

Falt i forrige uke, men er opp nesten en prosent nå. Oppgangen kommer av at Saudi-Arabia responderer på Trumps advarsel om betydelig straff dersom Saudi-Arabia står bak forsvinningen av Jamal Khasoggi. Saudi svarer med å si at de vil bruke sine «økonomiske muskler» til å svare på eventuelle straffereaksjoner mot dem.

 

Aksjer i fokus før åpning:

Protector: Melder om dårligere resultater enn ventet. De må bokføre et reservetap på 147 millioner kroner på grunn av utbetalinger knyttet til boligforsikringer. Utbetalingene har hovedsakelig oppstått fordi mange huseiere har blitt rammet av skjeggkre. Protector mener at skjeggkre egentlig ikke er så mye å bry seg om, og vil arbeide for at boligeiere med hus som er rammet av skjeggkre ikke skal få erstatning i fremtiden.

Marine Harvest:

Melder om en operasjonell EBIT i 3. kvartal på 204 millioner euro, opp i fra 194,4 millioner euro i samme periode i fjor. Selskapet melder også at 110 tonn laks ble slaktet i kvartalet. Dette er to tonn høyere enn hva selskapet guidet etter andre kvartalstallene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Blogglistenhits

 

 

 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.