Før åpning: USA ned og Asia opp

Fall i USA i går. S&P 500 stengte under 200 dagers løpende gjennomsnitt. Dette er et viktig teknisk nivå for de som bryr seg om det. Alle 11 S&P 500 delindekser var i minus. Verst gikk det utover finans- og oljeaksjer. Teknologi klarte seg relativt bra, man så derfor lite til flukt i fra teknologiaksjer i går.

Spesielt FAANG aksjene har drevet markedet opp de siste årene og er derfor viktige å følge med på for markedets videre retning. Netflix og Amazon er de av FAANG aksjene som har gjort det best i år, og dårligst i oktober. I går falt igjen disse to mest.

Asiatiske aksjer har klart seg bra i natt med alle toneangivende indekser i pluss. Spesielt i India er det positivt med en oppgang på 2%. Årsaken til det kan ha sammenheng med IMFs nye regionrapport

Oljeprisen falt i går, men er opp 1,2% nå.

Makro:

IMF Kom sent i går kveld med regionrapport på Asia. Asia står for 60% av den økonomiske veksten i verden, og vil i følge IMF også drive veksten neste år. Spesielt er det sterk vekst i India. Det ventes 7,3% vekst i India i år, stigende til 7,4% neste år. I Kina venter IMF at veksten faller fra 6,6% i år til 6,2% neste år. De peker på økt risiko på kort sikt som følge av økt usikkerhet omkring global vekst. Uansett går det sterkt i Asia og rapporten kan ha vært med på å drive en positiv utvikling på regionens børser i natt. 

Aksjer i fokus før åpning:

Equinor: Falt betydelig på stort volum i går da oljeprisen falt. Vil aksjen følge amerikanske oljeselskaper ned, eller gå opp med oljeprisen i dag?

TGS melder om prosjekt i Mexicogulfen sammen med Schlumberger.

 

 

 

 

 

 

 

Blogglistenhits

 

 

 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.