Endelig oppgang på børsene

av | 2. desember 2018 | Internasjonale aksjer, Norske aksjer

Etter en tung periode på børsene var det endelig duket for oppgang.

Til tross for fortsatt fall i olje og lakseprisene var Oslo Børs opp 2,8% forrige uke. Oljeselskaper som Equinor, DNO og AkerBP bidro alle til oppgangen.

De amerikanske indeksene var opp ca 5% i snitt. Oppgangen kom etter at sentralbanken sa at nøytral rente er bare rett over dagens nivåer. Dette reduserer frykten for en kraftig økning i rentene fremover. Faang aksjene hadde en god uke, med mer enn 10% opp for både Amazon og Netflix. Ellers sterk generell utvikling for teknologi og industriselskaper.

I Asia var det opp over 3% i Japan, mens det var noe mer beskjedent i Hong Kong +2,2% og Shanghai +0,3%. I helgen kom melding om at president Trump og den kinesiske presidenten Xi Jinping er blitt enige om å vente tre måneder med den planlagte toll økningen fra 10 til 25% på kinesiske varer etter at Kina forpliktet seg til å importerte mer mat- og industrivarer fra USA.  Samtidig vil landene arbeide med å få til en ny forbedret langsiktig avtale. Dette vil trolig virke positivt både på aksjemarkedene og oljeprisen på mandag.

Oljeprisen var omtrent uendret forrige uke. Etter en nedgang på 23% siste måned har nok oljeprisen falt fra seg for denne gang. I hvert fall så lenge det er positive samtaler mellom USA og Kina. Noe svakere uke for naturgassprisen, men på månedsbasis har denne økt nesten 30%.

Se mer detaljer og nøkkeltall for de viktigste selskapene i vedlagte PDF rapport

http://aksjerogsaant.no/wp-content/uploads/2018/12/Ukerapport-Desember-2.pdf

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.