Uken startet relativt greit med flatt til sidelengs utvikling, men en tung fredag dro både Oslo og New York nedover. 

I Oslo fikk forbrukslånsbankene og oljeservice nok en gang kjørt seg. Lakseaksjer var også svake, mens det ble en bedre uke for Norwegian.

Handelskrigen og nyheter omkring denne er jo viktig for industriaksjer og det er det jo mye av i både Tyskland og Sverige. Denne uken kom det noen positive signaler blant annet et tidsskjema knyttet til forhandlingene mellom USA og Kina. Sverige var opp 1,2% og Tyskland +0,7%.

Til tross for Brexit uro steg London 1%, mens i Paris var børsen opp 0,8%.

I Asia var det en relativt svak uke, men vi er jo vant med at markedet er svakt i de trakter. Uansett kom det noen skuffende tall for både industri-produksjonen og detaljhandelen på fredag for Kina. Imidlertid er en vekst i detaljhandelen på 8,1% og industriproduksjonen på 5,4% ikke så ille.

På Wall Street ble fredag en tung dag. Mest juling fikk Johnson & Johnson -10% etter at det ble påstått at selskapet har visst om asbestproblemene i babypudderet i flere ti år. 

Oljeprisen holder seg stabil, mens naturgassprisene er noe ned. Aksjene innen oljerelaterte aksjer er svake over hele linjen. Det kan tyde på frykt for videre fall i oljeprisene eller at investorene innser at selv om oljeprisene ikke faller videre vil inntjeningen selv på disse nivåene forbli svake for sektoren.

Ellers steg lakseprisene denne uken, men det er svært blandede signaler fra forskjellige kilder om de underliggende prisene.

http://aksjerogsaant.no/wp-content/uploads/2018/12/Ukerapport-Desember-16.pdf