Kahoot kom inn i porteføljen sist etter stort fall. Fallet har fortsatt. De kjøpte et selskap i USA uten å ha NOK penger til å gjøre opp for kjøpet sitt. Dermed trengte de å utstede nye aksjer eller å emittere som det heter på fagspråket. Det måtte de gjøre på lavere kurser enn de kunne ha gjort dersom de hadde hentet penger før oppkjøpet. Oppkjøpet ble dermed ganske så dyrt for selskapet. Hvor dyrt vil tiden vise. Kahoot blir uansett værende i porteføljen. Det er et høy priset selskap og aksjekursen til slike selskaper svinger ofte voldsomt.

En annen aksje som har falt i det siste er TietoEvry. De har nylig solgt seg ut av sin olje- og gassvirksomhet. Muligens som følge av det forventer selskapet et marginalt fall i omsetningen i 2021. Aksjemarkedet liker selskaper med vekst og aksjen har falt i det siste. muligens har den falt nok allerede, men jeg erstatter aksjen med en hvor det forventes vekst fremover nemlig Elkem.

Elkem har hatt flere tøffe år, men som andre råvareprodusenter kan Elkem gå bedre tider i møte. Elkems produkter er basert silisium og karbon.To av jordas vanligste grunnstoffer. Elkems karbonløsninger er nødvendige for produksjonen av stål, aluminium, silisium og andre metaller. Silisium brukes til å gjøre aluminium og betong bedre, og brukes i alt i fra datamaskiner, smarttelefoner og kjøkkenredskaper til medisinsk utstyr, vindmøller og solceller.

BIldet av Union Jack, det britiske flagge,t har lite med aksjer og gjøre, men med at England endelig har vunnet en åpningskamp i et mesterskap?.