Den sterke utviklingen fortsetter i USA. Dow Jones +3,0%, S&P 500 +2,9% og Nasdaq +2,7%. En av årsakene til den fortsatt gode utviklingen er optimisme knyttet til en handelsavtale med Kina. Tidligere i uken gikk det rykter om at USA vil redusere tollen på kinesiske varer. Trump benektet dette i helgen, men sa samtidig at det er god utvikling i samtalene.

Den samme Trump kom for øvrig med et nytt forslag for å få slutt på stengte dører i statsapparatet i helgen. Dette innebar at en del yngre flyktninger skulle få forlenget oppholdstid mot at han får penger til muren. Demokratene med Pelosi i spissen virker ikke videre imponert over dette forslaget. Dette betyr at «shut downen» trolig fortsetter og det betyr også at det etter hvert mindre økonomiske data bli rapportert. USA er stengt på mandag på grunn av Martin Luther King Day.

I Norge var indeksen opp 1,5% i uken som gikk. Her var det nok en gang oljerelaterte aksjer som bidro mest positivt. Aker BP hadde en spesielt sterk uke med en oppgang på over 12% etter at selskapet presenterte positive fremtidsutsikter på sin kapitalmarkedsdag.

En sterk uke i Europa med Tyskland +2,9% og Frankrike +2,0%. Industri og bilaksjer gjorde det bra trolig drevet av økt optimisme knyttet til en løsning på handelskrigen. UK var opp marginale 0,7%. Her bremset nok Brexit uroen markedet noe. Sverige dro også nytte av håp på en løsning på handelskrigen og Stockholm endte uken opp 2,3%. Dette var nok også positivt for de asiatiske børsene som alle var bra opp.

Oljeprisen steg 2,1% siste uken og Brent Spot er nå opp 15% i år. De amerikanske oljelagrene falt noe siste uken, men samtidig økte bensin og destillatlagrene. Oljeproduksjonen i USA er nå kommet opp i 11,9 millioner fat per dag. Denne  ventes å nå 12 millioner fat i mars og videre øke til 13 millioner fat i oktober 2020 i henhold til den nye rapport fra EIA. Denne veksten er kanskje ikke så ille gitt at OPEC og Russland holder produksjonen nede er det håp om at oljeprisen vil kunne holde seg på dagens nivå de nærmeste månedene

http://aksjerogsaant.no/wp-content/uploads/2019/01/Ukerapport-Januar-19-20195567.pdf