Den positive utviklingen fortsatte på børsene denne uken. Imidlertid gikk børsene noe ned på fredag og S&P 500 var ned for første gang på seks dager. Det virker som børsene har stabilisert seg noe og volatiliteten er redusert. Det er imidlertid fortsatt «shut down» i USA og en politisk ganske fastlåst situasjon.

De amerikanske indeksene var for uken opp 2,4-3,5%. Netflix hadde en sterk uke og aksjen er opp hele 26% i år. De økte oljeprisene løftet oljerelaterte aksjer i USA med selskaper som Schlumberger og Halliburton i spissen.

I Norge steg indeksen 1,4%. Her var det også oljerelaterte aksjer som bidro mest. PGS steg over 20% etter positivt resultatvarsel for 4. kvartal. Odfjell Drilling +15,8% etter at selskapet tok levering av en ny rigg fra verftet i Korea. Denne riggen vil starte på en to års kontrakt med Aker BP i 4. kvartal til en god rate.

I Europa var indeksene opp ca 1%. London +1,2%, Frankfurt +1,1% og Paris +0,9%. Det er stor spenning knyttet til den kommende Brexit avstemmingen i det britiske underhuset til uken. Forventningen er begrenset og det ser ut til at det vil ta tid før en løsning er på plass.

I Sverige dro industriaksjene markedet opp. Spesielt sykliske/råvarebaserte selskaper som Boliden/SCA hadde en god uke. Stockholmbørsen + 2,4%.

De asiatiske markedene hadde en god uke. Nikkei og Hong Kong børsen +4,1%, mens Shanghai var opp 1,5%.

Oljeprisen steg 6,6% siste uken, men er opp 13,3% hittil i år.  Som vi skrev i vår artikkel fra 11. januar var hovedproblemet i fjor den sterke veksten i amerikansk oljeproduksjon samtidig som også Saudi Arabia økte produksjonen i andre halvår. Nå har landet kuttet produksjonen noe som har bidratt til den siste tids styrking.

Fremover blir det viktig å følge med på i) utvikling amerikansk oljeproduksjon ii) Opec produksjonen iii) Global oljeetterspørsel

http://aksjerogsaant.no/wp-content/uploads/2019/01/Ukerapport-Januar-12-2019.pdf