Solid comeback i USA. Alle tre indekser endte opp mer enn to %. Sterkest var Nasdaq + 2,89%. Goldman Sachs og Morgan Stanley satte standarden før børs. Førstnevnte leverte den sterkest EPS for årets første ni måneder noensinne i det siste kvartalet med Blankfein som sjef. EPS for kvartalet ble på 6,28 dollar mot ventet 5,38. Aksjen endte opp 3%. Morgan Stanley leverte også solide tall. CEO Gorman benyttet anledningen til å klage på at aksjen er ned 12% for året til tross for at avkastningen på kapitalen er opp 40% så langt i år og omsetningen opp 12%. Aksjen i Goldman Sachs er ned 13% for året.

Asia fulgte USA opp ledet av teknologiaksjer i Japan, mens oppgangen i Kina mer avdempet enn i USA. Markedet var stengt i Hong Kong

Netflix og Lam Research opp etter børs

Netflix steg 12% etter børs på langt bedre tall enn ventet. Aksjen, som har gjort det best av FAANG aksjene i år, leverte 89 cent i eps i kvartalet mot ventet 68 cent og en omsetning omtrent som ventet på 4 milliarder dollar. Antall nye abonnenter i kvartalet var 6,96 millioner mot ventet 5,32. I fjerde kvartal venter Netflix å få mer enn ni millioner nye kunder.

Lam Research som leverer utstyr til halvledersektoren rapporterte 1. kvartals tall etter børs. EPS var 3,36 dollar mot ventet 3,23. Inntektene var også noe bedre enn ventet. Selskapet guidet for neste kvartal inntekter noe høyere enn konsensus, men EPS i nedre enden av tidligere guidet range. Aksjen steg i går fra under 143 ved børsstart til over 155 i ettermarkedet. Investorene har vært svært nervøse for halvlederaksjene og gårsdagens LRCX raport var i så henseende svært positiv.

Oljeprisen:

Fortsetter opp for fjerde dag på rad etter lagertrekk i USA. Det var ventet at oljelagrene i USA skulle stige med 2,2 millioner fat. De falt i stedet med 2,1 millioner. Dette sammen med situasjonen med Saudi-Arabia og kommende sanksjoner mot Iran driver oljeprisen videre. 

Aksjer i fokus:

NOD:

Aksjen steg 6% i går før dagens tall. Selskapet leverte eps på 33 øre pr aksje i 3. kvartal akkurat som ventet. Snittkursmål på NOD er 60 kroner. Omsetningen i tredje kvartal var 78,3 millioner usd, opp 19,9% sammenliknet med tredje kvartal i fjor. Selskapet guider ned omsetningen for 4. kvartal til ned mot 72 millioner usd på grunn av redusert salg i bygg og retail segmentet.

 

 

 

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.