Solid nedgang i USA, men sterkt comeback i Asia etter bedre detaljhandelstall enn ventet i Kina. Gode tall før børs fra Aker BP og Scatech Solar. Les mer om Aker BP og Scatech Solar nedenfor.

USA falt etter at finansminister Steve Mnuchin ikke lengre skal delta på investeringskonferansen Saudi-Arabia skal holde i neste uke. Men til Saudi-Arabia skal han uansett. Så alle bånd er ikke brutt.

American Express opp og DowDuPont ned etter børs

Kundene til AmEx bruker kortet mer, og låner mer penger. Det er nå ventet en omsetningsvekst på 10% i år. Inntjeningsveksten i tredje kvartal var 22%. Inntjening pr aksje er ventet å bli 7,5 dollar i år. Aksjen steg 1,2% til 104 dollar etter børs i går.

DowDuPont barberte bort 4,5 milliarder dollar i goodwill fra balansen i går. Nedskrivningen kom som følge av svakere salg og inntjening enn ventet i landbruksdivisjonen. DowDuPont er verdens største kjemiselskap og er et resultat av fusjonen mellom Dow Chemical og DuPont i fjor. Planen er at selskapet etter hvert skal splittes i tre deler. Aksjen falt 3% etter børs og kommer til å sette press på Dow Jones indeksen i ettermiddag.

Makro:

BNP vokste med 6,5% i Kina i tredje kvartal sammenliknet med q3 2017. Det er den svakeste veksten siden q1 2009. Detaljhandelen i Kina steg 9,2% i september. Den sterkeste veksten på 5 måneder. Utgifter til klær dro opp, mens bilsalg dro ned.  

Aksjer i fokus:

AKER BP:

Selskapet leverte noe bedre enn ventet resultater for 3. kvartal. Inntektene ble på 1 milliard dollar, EBIT 548 millioner dollar og netto resultatet ble 125 millioner dollar. I samme periode i fjor var inntektene på 596 millioner dollar og EBIT 219 millioner dollar. Inntektene og EBIT var bedre enn ventet. Resultatet var noe svakere enn ventet på grunn av høye andre finanskostnader og en høy skattesats. Imidlertid var de underliggende resultatene bedre enn ventet.

Selskapet opprettholder produksjonsmålet på 155 – 160 000 fat per dag for året. Produksjonskostnadene for selskapet er like under 12 dollar per fat. Noe som er selskapets estimat eller mål. Med en oljepris på ca 80 dollar, opp i fra 60 dollar i samme periode i fjor, gir dette god lønnsomhet.

 

SCATEC SOLAR

Inntektene var på 294 vs 285 ventet og 280 i 3. kvartal 2017. EBITDA på 221 millioner NOK var også litt bedre enn ventet. EBIT 143 millioner NOK og net profit 14 millioner NOK var noe lavere enn ventet som følge av høye avskrivninger. Selskapet meldte forøvrig i går om to nye solcelleprosjekter i Ukraina med en produksjonskapasitet på 121 megawatt. Selskapet har i dag en installert total kapasitet på 357 Megawatt og har 1,057 Megawatt i tillegg under bygging. EPS for i år ventes å ende på omkring NOK 0,5, men ventes å øke til over NOK 3 i 2020 siden produksjonen målt i gigawatt timer ventes å firedobles.     Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.