Børsen i dag

Oslo Børs -0,8% på fallende oljepris, stigende langrenter i USA og fallende børser i Europa. De amerikanske børsindeksene var marginalt ned ved stengning på Oslo Børs. Svakt også i Europa med London og Frankfurt ned over 1%. Fokus på riggfusjon og salgsoppdateringer på Oslo Børs.

Aksjer i fokus:

Riggaksjer:

En konkurrent mindre for riggselskaper som Borr Drilling, Seadrill og Odfjell Drilling etter at Ensco fusjonerer med Rowan Cos. Ensco er overtagende part i denne fusjonen hvor bytteforholdet er identisk med fredagens sluttkurs. Per aksje vil Rowan aksjonærene få 2,215 Ensco aksje. Dagens Ensco aksjonærer vil eie 60,5% av selskapet, mens Rowan aksjonærene vil eie de resterende 40%. Ensco får med oppkjøpet/fusjonen tilgang til Rowans samarbeid med Saudi Aramco. Rowan og Saudi Aramco eier ARO Drilling sammen.

I følge DNB Markets er implisitt prising per 7G drillship 322 millioner dollar i Ensco og 289 millioner dollar i Rowan. Dette gir en blend på 311 millioner dollar per rigg som er ca 1/2 parten av nybyggingspriser. Inntjeningestimatene for Rowan er svært beskjedne de neste årene, men samtidig er selskapet mindre belånt enn Ensco. Dette virker som en fornuftig transaksjon med et fair bytteforhold. I pressemeldingen fra selskapet estimeres potensielle årlige synergier til 150 millioner dollar.

Norsk Hydro

Var opp 3,9% etter at brasilianske myndigheter ga grønt lys til bruk av en ny filterteknologi som vil kunne forlenge levetiden til et deponi. Dette betyr at Hydro relativt raskt kan komme opp i halv produksjonskapasitet. Hydrokursen er opp, men aluminiumsprisen er ned 1,6% som følge av meldingen.

TGS Nopec

Aksjen falt 5,5% etter at selskapet rapporterte salg for 3. kvartal 8% lavere enn ventet. De siste kvartalene har selskapet levert bedre enn ventet. Årsaken til svikten er at salget av ferdige data fra biblioteket var lavere enn ventet.

TGS har tidligere antydet at resultatene i tidligere kvartaler har vært positivt innvirket av transaksjonsinntekter som utløses når to oljeselskaper fusjonerer. Dette kan nok ha påvirket investorer til å tro at markedet har vært sterkere enn det egentlig er. Uansett vil salget fra biblioteket sving fra kvartal til kvartal.

Tallene var dog ikke langt unna forventningene til Pareto Securities. De skriver i en oppdatering at de ikke endrer sine inntjeningsestimater for året nevneverdig. Meglerhuset står ved kjøpsanbefalingen og kursmålet på 400 kr. DNB derimot har en hold anbefaling med kursmål 314 kr.

TGS Nopec kursen endte ned 3,0%. I kjølvannet av TGS falt også PGS 2,9%

Svak dag oljeservice

En fallende oljepris bidro til at flere oljerelaterte aksjer hadde en svak dag. Subsea7 var ned 2,7%, Aker Solutions 2,8%, DNO 4,0% og Equinor 1,1%. I Subsea 7 ble det meldt om flere innsidehandler blant annet kjøpte CEO Jean Cahuzac 37 832 aksjer også finansdirektør Ricardo Rossa har kjøpt aksjer, men samtidig har driftsdirektør John Evans solgt aksjer. Dermed svekkes muligens signaleffekten av disse handlene.

Magseis

Magseis som er et mindre seismikk selskap meldte om en betydelig kontrakt for havbunnsseismikk med BGP Offshore, China National Petroleum Corporation. Samtidig opprettholder selskapet sin inntektsguiding på 100 millioner dollar for 2018, mens de for 2019 guider 190-210 millioner dollar. Pareto som følger selskapet tett hadde et estimat på 128 millioner dollar. Aksjen endte opp hele 17,3% på en ellers svak børs.

 

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.