Børsen i dag: resultater og sentralbankmøter

Børsen steg igjen i dag etter noen tøffe dager, men den er fremdeles opp 7% for året. Det vil si omtrent et normal år avkastningsmessig, hvis noe slik finnes. Det sies i hvert fall at man bør kunne for vente en 7-8 prosents årlig avkastning i aksjemarkedet.

Oljeprisen stiger på tegn til bedret etterspørsel i USA. Equinor endte uendret i dag etter å ha levert sine beste tall siden 2014, mens et annet stort oljeselskap, Exxon, er i fokus i USA, etter at de får kritikk av staten New York for å ikke fortelle investorer om hvordan klimaendringer vil påvirke selskapets drift.

Ellers utmerket Norwegian seg med å stige kraftig selv om de leverte svakere tall enn forventet, men aksjen er fremdeles ned 17,5 % siste måned

Etter gårsdagens fall var Dow Jones i null for året, men i dag slår markedet tilbake etter flere gode tall. Kommunikasjonssektoren leder an i oppgangen med gode tall fra Twitter.

Selskaper i fokus i USA:

Tesla leverte bedre tall enn ventet etter økt produksjon av Model 3. Aksjen er opp 7%. Musk har kanskje fått noe mer kredibilitet.

Ford Motors netto inntjening i tredje kvartal falt 37% på dårlig salg i Europa og Kina, mens aksjen er også opp 7%.

Nokia Corp må kutte enda flere stillinger rundt omkring i verden for å spare 700 millioner euro. Aksjen er opp 3% i New York.

Microsoft Corp.’s er opp over 5% etter å levert gode tall. 76% vekst i Azure divisjonen ledet av sterk vekst for selskapets skyplattform

Boeing Co. leverte strålende tall både på topp- og bunnlinje som følge av sterk etterspørsel etter fly og flere nye forsvarsprosjekter.

Makro i dag:

Det var lite nytt da styringsrenten ble holdt uendret i dagens rentemøte i Norges Bank, og kronkursen er stabil som følge av det. Kronen styrket seg riktignok mot euroen, men det var på grunn av EUs rentemøte.

Euroen svekket seg etter uttalelser fra Den europeiske sentralbanken om at de vil holde rentene på rekordlave nivåer minst frem til neste sommer, samt at de vil fortsette å kjøpe verdipapirer for 15 milliarder euro i måneden ut inneværende år. 

Noen nedtur i USA viser seg ennå ikke i arbeidsmarkedet der borte. Jobless claims var på 215 000 i dag. I en økonomisk nedtur ville det vært enda flere som ville meldt seg ledig.

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.