Ikke uventet stiger børsene og oljeprisen på nyheten om våpenhvilen i handelskrigen mellom USA og Kina.

Oljeprisen reagerer nok ekstra sterkt fordi mens Trump og Jinping pratet i Buenos Aires førte også Putin og Prins Mohammed bin Salman samtaler i samme by. De og lederne for andre oljeproduserende land skal prate videre om mulige produksjonskutt torsdag og fredag denne uken. Dit kommer nok Qatar, men landet er på vei ut av OPEC ifølge dem selv. Landet har ofte virket som en stabiliserende kraft mellom motposter i OPEC. De kan derfor bli savnet i OPEC.

Toneangivende oljeserviceselskaper som Aker Solutions, Subsea 7 og TGS hadde en sterk dag på børsen. Det samme er også tilfellet for Aker BP. Tilsvarende utvikling ser vi for oljeserviceselskapene på den andre siden av Atlanteren.

En aksje som går motsatt vei er den gamle traveren Nordic Semiconductor som sender ut «profitwarning» og faller over 20%.  Dette er den andre skuffelsen fra selskapet på kort tid. Selskaper som skuffer markedet med resultatvarsel to ganger på rad pleier å bli straffet knallhardt på børsen. Semiconductorindeksen i USA har forøvrig falt 10% de siste månedene, men har løftet seg fem % siste uken. Det gir håp også for Nordic Semiconductor.

http://aksjerogsaant.no/wp-content/uploads/2018/12/Rapport-Desember-3.pdf

Blogglisten

hits

Børsen i dag: Knallstart på desember

av | 3. desember 2018 | Internasjonale aksjer, Norske aksjer

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.