Børsen i dag: Jubel for lederskifte i XXL

Oslo Børs var i dag opp 0,7%. REC steg nesten 20% på melding om at styreformann Ulltveit Moe kjøpte 10 millioner aksjer. Aker Solutions var opp nesten 6% etter gode tall. XXL +13% etter melding om sjefsbytte. Ellers betydelig fall for Grieg Seafood -9% og Elkem -17% som kom med resultatvarsel/dårlig guiding for neste kvartal

De Europeiske børsene marginalt opp. London +0,36%, Frankfurt +0,14%, Stockholm +0,09.

I USA er indeksene nå i minus. Dow Jones -0,37%, S&P 500 – 0,51% og Nasdaq nesten prosenten ned. Boeing med gode tall, mens svakt fra AT&T

Selskap i fokus

Boeing leverer, mens AT&T skuffer

Boeing leverte en EPS på 3,58 dollar i kvartalet mot ventet 3,53. Selskapet guider også opp inntjeningen for året og er opp i overkanten av prosenten. ATT derimot skuffer med en EPS på 90 cent mot ventet 94. Årsaken til svakere tall er at de mistet over 350 000 satellitt-tv kunder. Det positive var at nyinnkjøpte Time Warner med blant annet strømmetjenesten HBO leverte sterk vekst fra i fjor. Aksjen er uansett ned nesten 7%.

Aker Solutions med gode tall

EBITDA på 494 millioner kroner og EPS på 0,63 kroner var klart bedre enn ventet. Ordreinngangen i kvartalet på i overkant av 5,8 millarder kroner var også bedre enn ventet. Selskapet ventes nå å tjene i underkant av 2 kroner per aksje i år. For 2019 og 2020 er estimatene på henholdsvis 2.5 kroner og 3 kroner. Aksjen endte i dag opp nesten 6% til litt over 53 kroner.

Telenor rapport på linje

Fortjeneste per aksje endte på 2,7 kroner som var på linje med forventningene. EBITDA på 11,7 milliarder kroner var marginalt lavere enn i fjor. Norge og Myanmar var noe svakere enn ventet, men dette ble motvirket av Pakistan og andre områder. EPS for Telenor i år ventes å ende på i underkant av 10 kroner per aksje, mens i fjor tjente selskapet over 10 kroner per aksje og i 2016 mer enn 11 kroner per aksje. D.v.s. at inntjeningen har en negativ trend som bør snus hvis dagens aksjekurs på 150 kroner skal kunne forsvares. Aksjen er i dag ned i underkant av 1%.

Elkem stuper på tallene

Selskapet leverte et resultat per aksje på 1,57 kroner mot 0,64 kroner i samme periode i fjor. Aksjen faller imidlertid på at selskapet nå venter et betydelig fall i resultatet i neste kvartal som følge av lavere priser for spesielt silikon i Kina. Etter flere års fravær kom Elkem igjen tilbake på Oslo Børs i mars måned og IPO kursen ble satt til 29 kroner. Kursutviklingen var fin frem til slutten av august hvor den endte på 45 kroner. I dag er aksjen ned 17% og handles nå til under 26 kroner.

Hydro stiger marginalt etter rapport

Hydro leverte noe bedre tall enn ventet i dag med en fortjeneste per aksje på 74 øre mot ventet 65 øre. Samtidig tok selskapet ned guidingen for veksten i global aluminiumsetterspørsel fra 4-5% til 3-4%. Fortsatt hefter den usikre situasjonen ved Alunorte og i tillegg har vi den usikre makrosituasjonen. Hydro kursen er bare marginalt opp med 0,2%.

Jubel i XXL for sjefsskifte

XXL leverte en EBITDA for kvartalet på 191 millioner kroner mot ventet 190. I samme periode i fjor var EBITDA på 252 millioner kroner. Omsetningen var noe lavere enn ventet, men det ble kompensert av bedre marginer. Selskapet ser for seg lavere bruttomarginer på sikt som følge av økt konkurranse fra ehandel. XXL satser på å fortsette veksten både gjennom nye butikker og E-handel.

Aksjen steg i dag 13 % til 41,3. En årsak til dette kan være at Fredrik Steenbuch går av som CEO og blir erstattet av COO Ulf Bjerknes. Enkelte vil kanskje hevde at tidligere sjef har vært vel opptatt av aksjekurs og ikke vært like nøktern når det gjelder guidingen.

 

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.