Børsen i dag: Forsiktig børsoppgang i Oslo

av | 15. november 2018 | Internasjonale aksjer, Norske aksjer

Børsen åpner opp 0,4%. Dagens store nyhet er at Equinor muligens viser seg som det fremtidsrettete energiselskapet de sier de skal være og kjøper 10% av aksjene i Scatech Solar.

Korreksjonen fortsetter i USA. Det har vært et likviditetsdrevet marked i mange år. Høyere renter har gjort risikofrie pengeplasseringer relativt mer attraktivt for amerikanerne. Derfor kommer dette markedet trolig ikke tilbake der det var med stadig høyere aksjekurser for ledene teknologiselskaper.

Ikke forvent at oljeprisen blir «normal» igjen med det første heller. Fallende global vekst, høy produksjon av skiferolje i USA samt dårlig forhandlingsposisjon for Saudi-Arabia som svingprodusent i forhold til Trump og USA etter Khasoggi-drapet er noen av forholdene som legger en demper på oljeprisen.

Et selskap som allerede har priset inn et dårlig 2019 er Subsea 7. Aksjen er derfor ned om lag 20% for året. Selskapet har begynt å kjøpe tilbake egne aksjer og ble oppgradert til kjøp av den amerikanske investeringsbanken Citigroup i går.

Eksportrekord i november

Drevet av en vekst på 60% i salget av petroleumsprodukter i forhold til oktober i fjor satte Norge nye eksportrekord i november med å eksportere varer og tjenester for 99,5 milliarder kroner. Så langt i år har Norge et overskudd på handelsbalansen på 233,4 milliarder sammenliknet med 119,3 milliarder kroner i samme periode i fjor.

http://aksjerogsaant.no/wp-content/uploads/2018/11/Rapport-November-15-2018.pdf

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.