Børsen i dag: Google og Amazon trosser gode BNP tall

Børsen endte ned 1,2%, men yndlingsaksjen til tidligere Skagen forvalter Kristoffer Stensrud fortsatte oppgangen fra i går og endte dagen på 221,6 kroner. Oljeprisen stiger noe i dag, men er på 76 dollar i dag og har falt 10% siste 2 uker. Det hjelper godt på for flyselskapet. I tillegg har det kommet signaler fra IAG som fortsatt tyder på interesse for en transaksjon.

Oljerelaterte aksjer var for øvrig svake i dag med et fall på 3-4% for selskaper som Aker BP, Aker Solutions og DNO. Et unntak var PGS som steg nesten 5%, men aksjen har falt fra over 37 kroner tidligere i måneden til 25 kroner.

Selskaper i fokus i USA:

Amazon:

Faller 7% ved åpning til 1 660 dollar etter skuffende guiding for fjerde kvartal, men guidingen er usikker. Selskapet sier at fjerde kvartal er vanskelig å spå da det er mye salg over en kort periode. Så det kan fort gå godt. Noe av årsaken til de nedjusterte forventningene er også en ny måte å regnskapsføre nye Prime abonnementer på. Tidligere ble salget bokført på salgstidspunkt, nå blir det spredd over hele året. Fjerde kvartal er den perioden Amazon får flest nye prime abonnementer. Fordelen med å annonsere hos Amazon framfor på Google er at annonsøren direkte finner ut om annonsen/reklamen leder til salg siden du handler varen samme plass du ser den.

Nøkkelpunkter: Nettosalg i kvartalet var 56,6 milliarder dollar, opp i fra 43,7 milliarder i fjor. Fri cash flow økte med 93% fra 8 milliarder dollar til 15,4 milliarder dollar. Dette er viktig for Amazon da de bruker store deler av den til nye investeringer. Alle investeringene har vært en viktig vekstdriver for selskapet.

.

Alphabet:

Googleeier Alphabet tjente 13,06 dollar pr aksje i tredje kvartal. Opp fra 9,57 dollar pr aksje i samme periode i fjor. Omsetningen i kvartalet var 33,7 milliarder dollar mot 22,3 milliarder i 3Q 2017. Veksten ble drevet av You Tube, Google Cloud og økte annonseinntekter. Aksjen steg til 1268 dollar som er tidenes høyeste aksjekurs for aksjen etter 2. kvartalstallene. I dag faller aksjen 3% ved åpning til 1057.

Google kan fremover møte hindringer i form av innstramming av regulatoriske myndigheter som ikke ble imponert av at flere hundre tusen Google+ brukere nylig fikk personlige data offentliggjort etter at et virus rammet selsapet. Selskapet møter også økt konkurranse om det digitale annonsemarkedet fra Amazon og Apple

Makro i dag:

USA: Foreløpige tall for BNP vekst i tredje kvartal var bedre enn ventet. BNP i tredje kvartal justert for prisstigning var 3,5% høyere enn 3. kvartal 2017. Priskomponenten viser en prisstigning på 1,7% i kvartalet, ned fra 2,4% i 2. kvartal.

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.