Børsen i dag

Oslo Børs steg 1,13 % etter en fortsatt  strøm av sterke selskapstall i USA og en oljepris som igjen er over 80 dollar. Lerøy og Austevoll Seafood var begge opp over tre % til tross for at ilaks.no melder om fallende laksepriser denne uken.

Det har vært mye frem og tilbake for både indekser og de ulike sektorene i USA i det siste.  Teknologiaksjer har ledet an i oppgangen de siste årene, men etter gode tall fra Phillip Morris i går og Procter & Gamble i dag kan det se ut som om indeksen for nødvendighetsgoder (consumer staples) kan ta føringen i markedet fremover. I så fall en etterlengtet utvikling for såkalte valueinvestorer som har slitt med å holde tritt med, og forstå oppgangen i teknologiaksjer.

Selskap i fokus før åpning i USA:

Procter & Gamble

Er opp over 8% etter at selskapet leverte den sterkeste salgsveksten på fem år i tredje kvartal . På årsbasis økte salget kun fra 16,65 til 16,69 milliarder dollar, men justert for valuta og oppkjøp var veksten 4%. Selskapet hadde en organisk vekst på 7% i kosmetikkdivisjonen . I babydivisjonen derimot var salget ned med en prosent. Selskapet har slitt med å vokse de siste årene. Aksjen er derfor -12,7% så langt i år, og er kun opp 6% siste fem år. Selskapet fikk i mars i år Nelson Peltz inn i styret. Peltz driver et hedgefond og er en såkalt aktivist investor. Aktivist investorer går gjerne inn i selskaper hvor de mener det har vært svak utvikling i aksjekursen på grunn av svak ledelse.

 

Makro i dag:

Boligmarkedet i USA fortsetter å svekke seg. Salg av brukte boliger falt med 3,4% til 5,15 millioner i september. Det laveste nivået siden november 2015.  Noe av bakgrunnen for svekkelsen kan være at boliglånsrentene har steget med omtrent et prosentpoeng siste året til over 4%.

 

 

 

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.