Børsen i dag

Oslo Børs -0,8% i dag på fallende børser ute. De amerikanske børsindeksene var en time etter stengning Oslo Børs ned 1,5%.  Alle sektorer var ned i USA, men mest av alt IT. Netflix svakest av FANG aksjene med en nedgang på 6%. Tyskland og Frankrike var begge ned over 2%.

Rentene var marginalt ned, så i dag var det verken inflasjon eller rentefrykt som bidro til den svake utviklingen. Derimot var det signaler om redusert forbruk fra kinesiske konsumenter.

Lavere salg enn ventet fra Louis Vuitton

Franske luksusvareprodusenter har nytt stor glede av kjøpevillige kinesere de seneste år, men nå begynner det å butte litt i mot. Etter børs tirsdag, på en telefonkonferanse,fortalte den franske luksusvareprodusenten Louis Vuitton at salgsveksten har falt fra 18- 19 % til om lag 15%. Etter dette nedgraderte Morgan Stanley sektoren til undervekt. LVMH aksjen falt 7% i Paris i dag og Gucci- eier Kering 9,6%.

Makro i dag:

John Williams i New York Fed vil ha rentene opp til nøytralt nivå og ta det derfra. Med nøytralt nivå mener han ca 3%. Eller muligens litt lavere, ingen vet nøyaktig. Deretter vil han se an den videre utviklingen. D.v.s heve renten ytterligere hvis ikke veksten avtar og eventuelt senke renten hvis økonomien bremser for mye opp. 

Aksjer i fokus:

Subsea 7:

Subsea 7 gikk mot strømmen på børsen etter ny kontrakt og oppgradering av meglerhus. Les mer her.

Tomra

Aksjen falt 5,0% etter salgsanbefaling fra Sundal & Collier. Meglerhuset mener kursen har gått så mye at det meste av positive nyheter er priset inn i kursen. Kursen endte på 197,6. Sundal har 195 som kursmål. Snittkursmål blant analytikere er om lag 200 kr. Kursen har gått 50% så langt i år. Inntjening pr aksje forventes å bli 5,40 i år stigende til 6 kr neste år. Så sjarmerende billig er Tomra ikke, men når et selskap «rider en global megatrend» som meglerhuset Kepler Chevreux beskrev det i en nylig kjøpsanbefaling er kanskje ikke en P/E på trettitallet avskrekkende.

 

 

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.