Børsen i dag

Børsen endte opp 0,4%. Markedet var preget av stormen Michael som var med på å gi positiv stemning omkring oljerelaterte aksjer.

Amerikanske børsindeksene i pluss ved stengning på Oslo Børs. Starbucks og Ebay, opp henholdsvis 3,5% og 6,0%, leder an i oppgangen. London og Frankfurt i null etter å ha vært i minus mesteparten av dagen.

 

Oljeprisen:

Oljeprisen var ved stengning på børsen opp 0,5%. Bakgrunnen for oppgangen kan være en kombinasjon av amerikanske sanksjoner mot Iran og stormen Michael . Volum av Iransk olje i markedet er allerede redusert før sanksjonene trer i kraft 4. november.

Nå fjerner også stormen Michael olje fra markedet. Stormen har allerede ført til at oljeproduksjonen i Mexicogulfen er redusert med 320 000 fat olje. Eller om lag 20% av total oljeproduksjon i gulfen. 11% av gassproduksjonen er også stoppet. Mannskapet på minst 10 rigger er evakuert. Michael er på vei mot amerikanske raffinerier. Dette kan være med på å presse oljeprisen videre oppover.

Aksjer i fokus

Solstad Offshore:

Ble dagens vinner med en oppgang på 20%. Les mer om hvorfor her.

Norwegian

Stormen Michael og oljeprisen stoppet ikke  Norwegian. Flyselskapet gikk opp 6,0% etter at amerikanske trafikktall viser at Norwegian nå er største ikke-amerikanske flyselskap på transatlantiske ruter til New York området. Dette i følge TDN.

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.