Hei!

Markedet suser videre. Det kan være fornuftig å ta gevinst, men siden det er så vanskelig å vite hva som skjer med aksjemarkedet på kort sikt, er det som oftest best å ta det helt med ro.

Norsk portefølje er opp snart 100% på 2 år og et par uker. Lurer på å starte på ny når den er over 100%. Siste aksje inn, Play Magnus, har gått kanonbra etter en vanskelig start. Det viser bare hvor vanskelig timing er.

Jeg har lagt inn en portefølje med aksjefond i stedet for modellporteføljen med globale aksjer. Jeg har ingen globale aksjer selv, og det tar for mye tid å finne nye aksjer. Porteføljen går derfor ut. Tror også det er veldig få av dere der ute som er interessert i den. Den globale modellporteføljen har spesielt den siste tiden hengt kraftig etter den norske, men har siden starten i januar 2019 gått opp med 53,5% mot ca 38 prosent for verdensindeksen i samme periode. Modellporteføljen har til og med slått S&P 500 indeksen som «bare» er opp 48% i norske kroner siden 31.12.2018. Det har jo stort sett vært amerikanske selskaper i porteføljen. Det er derfor ikke unaturlig å sammenlikne den med den.

Aksjefondporteføljen er fond jeg faktisk har. Fondene står med inngangskurs 30.12.2020. Jeg har hatt de lengre enn det.  Jeg vil skrive om endringer jeg gjør her samtidig som jeg gjør de.

Jeg skrev om hvor mye Storebrand Fornybar Energi hadde gått i forrige blogg. I år er fondet opp nesten 15 prosent allerede. Det er over 350 aksjer i fondet forresten, så man får en bred eksponering mot sektoren. Les mer her hvis du er interessert: https://www.storebrand.no/privat/fondsark/storebrand?isin=NO0010883465&buy&name=Storebrand%20Fornybar%20Energi

Det er helt sikkert for dyrt med fornybar energi aksjer slik som alle eksperter sier, men det er vanskelig å time, og jeg tror sektoren er kommet for å bli?. Jeg tror også det vil være vekst i sektoren fremover. Men denne mannen mener det er blitt for mye klimahysteri og uberettiget dommedagssnakk https://environmentalprogress.org/big-news/2020/6/29/on-behalf-of-environmentalists-i-apologize-for-the-climate-scare.