Tesla frem, og enda mer tilbake

av | 10. september 2018 | Internasjonale aksjer

Aksjen har falt 15% i år, men for en måned siden var den opp 15% for året. Mye har skjedd siden det,  Tesla skulle av børs, også ikke av børs. Ryktet var at Volkswagen ville kjøpe Tesla og legge enda et bilmerke til sitt mangfoldige bilunivers. Musk røykte Marihuana på direktesendt tv torsdag i forrige uke, og aksjen falt 6% på fredag etter det stuntet. Tv-sendingen var i California hvor det er lovlig å røyke marihuana, men uansett ikke oppførsel som helt passer seg for en i Musk sin posisjon.

Mens kursen på fredag falt skrev Musk brev til de ansatte i selskapet blant annet om ledere som kom og gikk. Han kommenterte også at det er resultater som teller og at Tesla er på rett vei med mange nye modeller rundt hjørnet. To analytikere i Baird har vært og sett på produksjonen av  den nye Model 3 og blitt overbevist. De har kursmål 411 dollar og har aksjen som Call of the day.

Det var ryktet om at Musk med hjelp av Saudi Arabiske fond skulle ta Tesla av børs som drev aksjen fra 300 til nesten 380. Nå en måned etterpå er aksjen på 260-270 nivået. Uten at noe fundamentalt har skjedd den ene eller andre veien.

Det som ikke er nytt er at det er et stykke frem til positiv inntjening og kontanstrøm, men det er alltid en fare å undervurdere Musk som tross alt har bidratt til å løfte bilindustrien fremover.

 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.