Morgenrapport

Lange renter gikk opp og aksjekurser falt i USA i går. Rentene steg i forkant av dagens sysselsettingstall i USA (forventet til 180 000 nye arbeidsplasser). Dow & Jones ned med 0,75% og Nasdaq falt med 1,8%. Fallet i USA var omtrent likt som fallet i Europa i går. Mer forsiktig nedgang i Asia med Nikkei ned 0,55%. India ned omtrent det samme og Kina stengt. Oljeprisen er noe opp i dag morges, etter gårsdagens fall på 2 dollar etter at Saudi-Arabias energiminister Khalif Al-Fahli sa OPEC er i stand til å øke produksjonen i tråd med 1,4 millioner fat i døgnet for å kompensere for bortfall fra Iran. Om de vil øke produksjonen i tråd med USAs ønsker er en annen sak.

selskapsspesifikke nyheter før åpning, men Yara kjøper bedrift for omtrent en halv milliard kroner i Brasil. DNB markets kommenterer i dagens morgenrapport ikke vil ha noen nevneverdig innvirkning på meglerhusets Yara estimater.

Ni av elleve S&P 500 sektorer falt i USA i går med it og konsum som de to største tapersektorene. Spesielt produsenter av luksusvarer som dyre vesker har falt siste døgn etter som det er meldt at kinesiske tollmyndigheter vil slå ned på dem som kjøper over tillatt grense av luksusvarer når de er i utlandet. Kina står for over 30% av omsetningen til produsenter av luksusvarer. På grunn av handelskrigen har markedet allerede vært bekymret for etterspørselen fra Kina.

Utbyttesektorer som finans og utility gjorde det best i USA i går.  Så får vi se om det smitter over på Oslo Børs.

 

Blogglistenhits

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert og få gratis tips om norske og globale aksjer rett i din innboks. Ingen SPAM - kun innsikt.