Midea: Kinesisk konsumaksje med god vekst

6. juni 2018 | Internasjonale aksjer

Midea er et selskap som inngår i FAR Globals portefølje. Bedriften ble stiftet i 1968 og er blant verdens største innen husholdningsartikler og klimaanlegg. I 2016 kjøpte Midea 95% av aksjene i det tyske selskapet Kuka som er en ledende produsent av industriroboter og automatiserte produksjonsløsninger. Selskapet har inngått JV avtaler med flere ledende internasjonale selskaper som Bosch og Electrolux. De har også kjøpt flere andre selskaper som for eksempel Toshiba Lifestyle og Italienske Clivet.

Midea har vist en sterk vekst i resultatene de siste årene både organisk og gjennom oppkjøp. Oppkjøpet av Kuka bidrar til å posisjonere selskapene innen en spennende vekstnisje. Dette bidrar også til å løfte selskapet teknologisk. Selskapet har kommunisert at fokus på kort sikt vil være organisk vekst.

Selskapet prises til 17 ganger forventet 2018 inntjening og har i snitt vokst resultatet med 18% fra 2013 til 2017. Veksten ventes å fortsette også i de kommende årene og EPS ventes å overstige 4 CNY i 2020. Midea har en solid balanse med en kontantbeholdning som overstiger gjelden.

Se mer detaljer i vedlagte PDF rapport

http://aksjerogsaant.no/wp-content/uploads/2018/06/Midea-Juni-2018-fil.pdf