Ikke godt å bli klok på dette markedet, men kanskje ikke så overraskende at det stiger. Etter Coronaviruset og nedstengning av økonomier over hele verden blir det lavere inntjening en periode så stiger den igjen, hvor mye vet vi ikke, men stigende blir den. Det er positivt for aksjemarkedet. Samtidig får fremtidens aksjer høyere vekt i indeks mens fortidens selskaper betyr stadig mindre. Det i seg selv fører til økt prising. Det kan sågar være høyere prising, men allikevel lavere risiko fordi inntjeningen bli mer stabil enn tidligere. For en periode.

Menneskeheten pleier å klare av kriser som denne, det ser ut til å skje denne gang også. Allikevel kan det være at det jeg skrev sist om dead cat bounce ikke er så dumt, men etter et super kvartal som forrige pleier det å stige også i neste kvartal. Summa summarum så er det vanskelig å spå om fremtiden.

Apple har nå nok penger på bok til å kjøpe Exxon. Det sier litt forresten om hvilken vei det går og hvilke selskap som vil gjøre livene våre bedre og hvem som ikke vil gjøre det. For å være litt dyp..

Norge

Det er to oljerelaterte aksjer i den norske modellporteføljen. Equinor og Subsea 7. De ryker begge ut. Oljeprisen har fått den super klare oppgangen den skulle ha nå. Den kan godt stige videre, men det krever OPEC disiplin og at oljeproduksjonen i USA ikke øker for mye. MultiConsult er fremdeles i minus, men har tatt tilbake mye av det tapte. Oppgangen den siste måneden benyttes til å luke aksjen vekk i fra modellporteføljen

Nye aksjer inn blir Kid, Fjordkraft og Borregaard.

Norsk portefølje er nå opp 34,3% siden 1.1.2019. Beste aksje siste periode har vært Bonheur. Les analyse av Bonheur her!

Global

Global portefølje har gjort det enda bedre og er nå opp over førti prosent. Siden sist er det nok Tractor Supply som har gjort det aller best. Coronavirus har nok ført til mer arbeide i hager og på småbruk.

I global portefølje er det ikke noe oljerelatert og ta ut, men to aksjer fjernes allikevel i fra porteføljen. Hasbro og Post Holding har jeg ikke truffet veldig godt med så langt. De erstattes derfor med Illuminia og Amgen. De to sistnevnte har gått altfor mye i det siste, men kommer inn uansett. Det er to supre selskaper jeg har fulgt en god stund.Illuminia har ingenting såvidt jeg vet med Illuminatus-ordenen, men hvis det har det er ikke det nødvendigvis noe dårlig tegn:-)

Les mer om den her 

Porteføljene blir oppdatert med de nye selskapene i morgen.

Alt godt!

Richard