Resultatvarsel

Apple faller, mens Oslo Børs stiger ledet av Aker BP og DNB. Legger du sammen verdien av selskapene på den norske børsen så vil de selv etter et solid Apple fall i dag kun være verdt under halvparten av Apple,  eller ca 42% for å være litt mer nøyaktig. Ganske vilt egentlig.

Oppkjøp

Bristol-Myers har lagt inn bud på vår «gamle» favoritt Celgene i dag. Bristol betaler en premie på 52%, noe som fort kan vise seg å være et røverkjøp dersom Celgene lykkes bedre i år med søknad om markedsføring av nye medisiner enn de gjorde i fjor.

Andre biotech selskaper som har blitt hengende etter i kursoppgangen de siste årene kan fort lide samme skjebne som Celgene og bli kjøpt opp de også. Et av biotech selskapene  som ser «billige» ut er Alexion.

Alexion falt nesten 20% i fjor, og hele 30% fra toppen i oktober. Inntjeningen pr aksje for fjoråret ser ut til å lande på ca 7,6 dollar, mens i begynnelsen av fjoråret var forventet EPS for 2018 rett over 7 dollar. Estimatene for 2019 er også oppjustert. Aksjer som faller pleier ofte å få redusert estimatene utover året, mens Alexionkursen falt til tross for økte estimater.

Kursen endte på 98 i går, og ligger på 99,5 før åpning. 90% av analytikerne som følger S&P 500 selskapet sier kjøp, og de tror i snitt at kursen skal over 160 dollar. Hvis du fulgte flere av analytikernes heteste tips i 2018 så gikk det ikke godt, men det behøver ikke bety at de bommer på det meste i år også. De treffer gjerne annet hvert år heter det seg.