Lite endring i markedene i forrige uke. Vår norske portefølje nekter å falle tilbake til tross for at noe gevinstsikring hadde vært naturlig etter en knallsterk start på året. Så langt i år er den norske porteføljen opp 8,8% mot ca 5% for indeks.  Oslo børs og vår norske portefølje var begge omtrent i null forrige uke.

I norske kroner var også verdensindeksen i null forrige uke, mens det var en dårlig uke for vår globale portefølje med en nedgang på 2,5%. Teknologi og farmasi var beste indekser forrige uke og der er vi underrepresentert. Vi tok ut Merck forrige fredag. Det var på kort sikt ikke spesielt lurt da Merck leverte gode tall og var opp 4,7% i dollar forrige uke.

Franske Plastic Omnium var dårligste aksje i vår globale portefølje med en nedgang på 4,5% i euro. Selskapet produserer først og fremst karosseri eller overstell til biler i plastikk. Produseres det færre biler trengs det også mindre bildeler. Det er årsaken til at selskapet har falt i kurs, og at aksjen handles på veldig lave multipler. Overstellsdeler i plastikk er lettere enn tradisjonelt karosseri og krever derfor mindre drivstoff..  Selskapet lager også drivstofftanker i plastikk og systemer for mindre utslipp. Plastic Omnium er derfor en miljøvennlig eksponering mot bilbransjen som handles for svært attraktive multipler.

Tractor Supply

Tractor Supply leverte helt ok tall forrige uke, men var ned nesten 5% da de leverte tallene som følge av en noe skuffende guiding for inntjeningen i inneværende år. Selskapet forventer en inntjening pr aksje for 2019 mellom 4,6 og 4,75 dollar mens konsensus i markedet var 4,7 dollar.

Valutasvekkelse

I tråd med stigende oljepris og svak dollar som følge av forsiktig amerikansk sentralbank styrket kronen seg 1,55% mot dollaren forrige uke. Kronen var opp 0,5% mot euroen. Styrket krone gjør globale plasseringer relativt mindre verdt.