Etter en uke med nedgang utviklet de internasjonale aksjemarkedene igjen seg sterkt forrige uke. Teknologigigantene Apple, Microsoft og Amazon bidro sterkt til oppgangen. Nasdaq indeksen var opp 3,8%, S&P 500 + 2,9% og Dow Jones +1,6%. Ellers også en god uke i Europa og Oslo Børs steg 1,9%. Unntaket var fiskesektoren som falt kraftig etter en nedgradering fra DNB som spår høyere tilbudsvekst og lavere etterspørselsvekst enn tidligere estimert. Oppdrettselskapene på Oslo Børs var ned fra 4-7%.

Vår norske portefølje steg 2,4% for uken. En økende oljepris bidro positivt for oljerelatert aksjer. De totale petroleums lagrene i USA var i henhold til EIA ned over 10 millioner fat. Samtidig som amerikansk oljeproduksjon falt noe. Subsea 7 er opp neste 5% siste uken. Det meldes at selskapet er et av mange som byr inn til en stor kontrakt for Saudi Aramco. I tillegg har selskapet start et nytt tilbakekjøpsprogram av aksjer.

BW LPG fortsetter å være volatil og var forrige uke over 4%. It selskapet Evry steg i over kant av 3% mens Odfjell Drilling og Kongsberg Gruppen var opp litt over 2% uten noen spesielle nyheter.

Orkla og SVEG var nesten uendret. Mandag morgen ble det for øvrig kjent at Orkla’s mangeårige CEO Peter Ruzicka går av og at Terje Andersen blir konstituert konsernsjef. Det meldes for øvrig også om lederskifte i Hydro.

Flere av aksjene i vår globale portefølje hadde en meget sterk uke. Microsoft, som vi allerede har nevnt steg 4,9%.

Transocean som kom inn i porteføljen på mandag har steget med 8,1% siden dette. Det amerikanske boreselskapet sikret seg tidligere i uken to borekontrakter i Brasi for to av sine 6. generasjonsboreskip.

Citigroup var opp 5% for uken etter at selskapets CEO uttalte på en investorkonferanse at selskapet ventes å nå sine kostnadskuttmål i løpet av 2019.

Den global porteføljen var allikevel ned 0,5% for uken i norske kroner. Dette skyldes at både euroen og dollaren har svekket seg i forhold til kronen.