Våre norske favoritter steg med  2,1% sist uke mot 1,5% for indeks. Så langt i år har vår norske portefølje steget med tilsammen 11,6% og vi er fremdeles i januar. Hvor skal dette ende?

Aker BP

Aker BP hadde en veldig god uke med en økning på 12,2%. Selskapet hadde kapitalmarkedsdag på torsdag. Presentasjonen ble godt mottatt av markedet. Målet er å tredoble oljeproduksjonen innen 2025 og at produksjonskostnadene skal reduseres fra 12 dollar per fat til 7 dollar per fat.

Utbytte planlegges samtidig økt fra 450 millioner dollar i 2018 til 750 millioner dollar i 2019. Deretter er planen å øke utbytte med 100 millioner dollar per år. Dette vil si at utbytte vil øke fra ca 10 kroner per aksje i fjor til ca. 17 kroner per aksje i år. Deretter er planen å øke utbytte med i overkant av 2 kroner per aksje per år.

Aker BP har et offensivt leteprogram og planlegger å bore hele 15 letebrønner på norsk sokkel i 2019, så får vi håpe de treffer bedre enn de gjorde i 2018.

ODL og BW LPG

Odfjell Drilling er opp 21% så langt i år, men var ned 5,8% denne uken.

BW LPG-aksjen steg 4,5% etter at Kepler Cheuvreux var ute med en positiv analyse med et kursmål på hele 67 kroner. Hovedgrunnen til optimismen er at amerikanske LPG lagre har økt. Det betyr at amerikanerne kan eksportere mer,  og til denne eksporten behøver de skip.

Sterk utvikling også globalt

Det er ikke bare i Norge aksjer har hatt en solid start på året. Denne uken gikk det kraftig opp i USA etter at resultatsesongen har kommet godt i gang. FAANG aksjene var samlet opp 2,8% for uken. Dette til tross for at Netflix falt etter resultatfremleggelsen.

Aksjene i vår globale portefølje hadde også en fin utvikling. For uken var det opp nesten 5% for våre globale favoritter mot ca 3,5% for verdensindeksen.  Kronesvekkelse bidro til ca en prosent av denne oppgangen.

Vi gjorde vår første endring for året ved å ta gevinst i Halliburton.  Nytt selskap inn er den franske bildelprodusenten Compagnie Plastic. Selskapet har til nå både vært underleverandør til bilindustrien og produsent av søppelcontainere. De solgte nylig avfallshåndteringsdelen og er nå kun eksponert mot bilindustrien. Aksjekursen halverte seg i fjor fordi bilsalget er på vei ned de fleste plasser. Inneværende år blir derfor ikke noe spesielt godt år for selskapet, men for 2020 er det igjen ventet vekst på både topp og bunnlinje for franskmennene.

Lululemon!

Som i forrige uke var det sports- og fritidsklærprodusenten Lululemon som gjorde det best blant våre favoritter. Aksjen steg ca 15% etter melding om at selskapets fjerde kvartalsresultat blir enda bedre enn hva som tidligere har vært kommunisert fra selskapet.

Starbucks henger etter

En aksje som ikke har vært med på oppgangen så langt er Starbucks. Etter at Apple meldte om svakt Iphonesalg i Kina er markedet blitt redd for at også Starbucks skal selge mindre i Kina. Aksjen er derfor omtrent uendret for året, det vil nok endre seg på den eller andre måten etter at selskapets resultater legges frem på onsdag.