Makroøkonomi

Aktuelt

 

IMF nedjusterer veksten i verdensøkonomien

USA drar ned veksten for både modne markeder og verdensøkonomien som helhet, men fremdeles er det ventet god BNP vekst i fremvoksende økonomier. Det kan gi relativt god utvikling i aksjekursene der.

les mer

Oppgangen fortsetter

Børsene fosset videre forrige uke. Spesielt var det positiv utvikling i vår norske portefølje og i fremvoksende markeder.

les mer

Fed setter opp renten

Sentralbanken i USA hever som ventet renten til 2,5%. Markedet falt fordi nedbyggingen av sentralbankens balanse vil fortsette.

les mer

Makroøkonomi uke 44

Norges Bank er bekymret for økende gjeld og høye priser på både boliger og næringseiendom i en ny rapport

les mer

Makroøkonomi uke 43

Aksjer og sånt sin ukentlige oppsummering av økonomiske nøkkeltall og makroøkonomiske begivenheter i Norge og andre land.

les mer

Makroøkonomi uke 42

Økt forbruk i Kina var den viktigste makronyheten sist uke, økningen i industriproduksjonen i Kirgisistan den gledeligste.

les mer

Nøkkeltall uke 41

Lavere inflasjon, reduserte renter i USA, lavere oljepris. Legg til økt vekst både av import og eksport i Kina, så oppsummerer det noe av det som skjedde på makrofronten denne uka.

les mer

Makroøkonomi uke 40

Lange renter på høyeste nivå siden 2011 i USA. Forbruksvekst og fallende arbeidsledighet preger makrobildet ellers.

les mer

Handelskrigen fortsetter

Halvparten av Kinas eksport til USA har til nå blitt pålagt en ekstra toll fra USA, men handelskrigen har ikke ført til store utslag på verdens børser etter at den offisielt startet 6. juli

les mer

Makroøkonomi – uke 37

Ukentlig oppsummering av økonomiske nøkkeltall og makroøkonomiske begivenheter i Norge og andre land.

les mer

Frykt for økte renter.

God økonomisk vekst bidro til at verdens aksjemarkeder, og spesielt USA, steg nærmest uavbrutt fra januar 2016 til mars i år.

les mer